
Finansal Danışmanlık Nedir ?

Finansal Danışmanlık Nedir ?
Finansal Danışmanlık Nedir?
Günümüzde finans fonksiyonu, hem iÅŸletmenin temel amaçlarına ulaÅŸmasına yardım etmekte hem de diÄŸer iÅŸletme fonksiyonlarına, iÅŸletme amaçlarına dönük bir biçimde yardım eden bir fonksiyon olma özelliÄŸi gösteriyor. Bu yeni yaklaşımın doÄŸal sonucu olarak finans yöneticisi, iÅŸletmenin temel amaçlarına ulaÅŸmasını saÄŸlayıcı finansal politika ve stratejileri saptamak, gerek duyulan sermayeyi saÄŸlamak, saptanan politika ve stratejilere uygun programları gerçekleÅŸtirmek ve uygulama sonuçlarını kontrol etmek gibi görevleri üstlenmiÅŸ bulunuyor. Finansal yönetim ise, iÅŸletmenin amaçlarını gerçekleÅŸtirebilmeleri için gerekli olan fonların temin edilmesi ve bu fonların uygun bir ÅŸekilde deÄŸerlendirilmesi amacına hizmet ediyor. ÇaÄŸdaÅŸ iÅŸletmeciliÄŸin geliÅŸmesi, finansal kaynakların yönetimini daha önemli bir duruma getirdi. Bu nedenle iÅŸletmelerin hayatta kalması, kaynaklarını etkili bir biçimde yönetebilme kapasitesiyle doÄŸru orantılı olup, buna baÄŸlı oluyor. Kaynaklarını rasyonel kullanmasını bilen iÅŸletmeler büyümekte ve geliÅŸmekte, dolayısıyla hayatta kalma ÅŸansını yakalayabilirken, kaynaklarını gereÄŸi gibi yönetemeyen iÅŸletmeler ise zarar etmeye ve kapanmaya doÄŸru gitmektedir. Gün geçtikçe deÄŸiÅŸen ve büyüyen finansal faaliyetler, iÅŸletmelerin finansal yönetim anlamında uzman görüÅŸlerine ihtiyaç duymasına neden oluyor. Finans uzmanları iÅŸletmeler için nakit akışı düzenlenmesi, iÅŸletme varlıklarının etkin ve verimli kullanımı ile birlikte saÄŸlıklı bir biçimde büyüyebilmeleri için gerekli stratejik planlamaların yapılmasında profesyonel destek saÄŸlıyor. İç ve dış olumsuz etmenler iÅŸletmelerin mali ve yönetim yapısında riskler oluÅŸturuyor. Bu risklerin ve beklenilmeyen olumsuz durumların hesaplanması, risk öncesi tedbirler alınması ve finansal krizin yönetilmesi uzmanlık gerektiren bir olgudur. Kriz anında bu olguyu yönetemeyen iÅŸletmelerin finansal yapısı bozularak gelir elde etme kabiliyetleri kaybolur ve dolayısıyla ödeme dengelerinin bozulması sonucu iflasa varan sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Finansal danışmanlar gerekli belge, bilgi, deneyim ve tecrübeleri ile iÅŸletmelerin bu gibi olumsuz durumlara düÅŸmesini engelleyen yol gösterici uzman kiÅŸilerdir.
Finansal Danışmanlığın Faydaları Nelerdir?
- Uzman bir göz aracılığı ile iÅŸletmelerin finansal yapısını bankaların kullandığı yöntemler ve uluslararası normlarda hesaplanan oranlarla deÄŸerlendirerek bilanço analizinizi gerçekleÅŸtirir.
- Dış kaynak kullanım süreçlerinin doÄŸru bir ÅŸekilde planlayarak verimliliÄŸi artırır.
- Mali verilerin denetimi ve kontrolleri ile güçlü bir mali tablo yapısı oluÅŸturularak bankalar nezdinde kredibiliteyi artırır.
- Veri kaynaklı tahminler ile gelecekte yapılması planlanan iÅŸletme yatırımlarına yol gösterici fikirler sunulmasına yardımcı olur.
- İşletmelerin faydalanabileceÄŸi destek, teÅŸvik ve hibelerin tespiti, ihtiyaç durumunda projelerin hazırlanması ve yönetimine katkı saÄŸlar.
- Risk ve krizlerin yönetiminde firmaya uzman desteÄŸi saÄŸlayarak sürecin en hızlı ve en az hasar ile atlatılmasında yardımcı olur.
- İşletmelere mali disiplin anlayışını ve kurumsal yönetim modelini entegre ederek kendi finansal yönetimlerini yapabilecekleri seviyeye ulaÅŸmalarını saÄŸlayacak tecrübeyi ve deneyimleri kazandırır.
Popüler Yazılar

Dış Ticaret Danışmanlığı Faydaları

Finansal Danışmanlık Nedir ?

Hukuk Danışmanlık Hizmetleri Faydaları
Benzer Turlar

Dış Ticaret Danışmanlığı Faydaları
Dış Ticaret Danışmanlığı Faydaları
Ana fayda firmanÄ..

